Skip to main content

Hej igen!

Jag har börjat bygga hemsidan nu med programmet Adobe Muse och det är ganska enkelt när man kommer på det. Jag kollar på Youtube och får hjälp av Terry White som visar grundligt hur man bygger den och hur den funkar. Det är klurigt och lite svårt ibland, men det går.
Den är inte klar än på långa vägar, jag måste bl.a komma på hur man länkar till den här bloggen direkt från menyn, det har jag inte kommit till ännu.
Om man har Adobe Creative Cloud så får man använda programmet en evalueringsperiod, alltå en test period och den är slut för mig så jag måste bestämma när jag ska köpa programmet och fortsätta.


Tyvärr tror jag inte att jag kommer att lägga upp mina bilder på hemsidan, inte än, utan de som ligger på Flickr får duga så länge, det är för trassligt med bilder och få till det när det är så enkelt att ladda upp dem på Flickr. Plus att jag får mer visningar där med.
Jag kan rekommendera Flickr om du har en massa bilder som du vill ha backup på. Man har jättestort lagringsutrymme och du väljer till varje bild om den ska visas publikt eller ej. Mycket smart.
Så kan andra se de bilder du har och gilla eller kommentera. På samma sätt som Facebook kan du följa andra fotografer där också. Det finns olika grupper du kan koppla din bild till så syns den av fler människor.
För att se mina bilder gå till min hemsida overotstedt.se och längst ner finns en länk till Flickr. Välkommen!

Comments

Popular posts from this blog

God kväll

Hej igen!
För närvarande har jag ju inte gjort så mycket på min hemsida ännu och den här bloggen får nog stå kvar eftersom jag inte vill strula med hemsideprogrammet och fixa en ny blogg.
Så hemsidan ska uppdateras inom kort, jag har precis köpt alla program Adobe har för att de hade ett special erbjudande just nu och det blev billigare att ta det, så därför har jag nu  hela Adobe Suiten:)


Jag har ju bara använt Adobe Photoshop, Bridge och lite Lightroom än så länge, så det här är spännande:)
Det jag ser fram emot är ju Adobe Audition, ett superbra ljudredigeringsprogram. Speciellt om man spelar in ljudfiler för t.ex vloggar, podcasts eller andra saker som kräver klart ljud.
Det kan reducera bakgrunds-ljud och ta bort sådant som är störande.
Så det är spännande. Sedan finns ju även Illustrator där man kan göra coola logotyper mm.
Hemsidan kommer jag nog fortsätta bygga i Muse eftersom den kräver ingen kod:) Man är ju lite bekväm också....


Annars då? Akvarellkursen som jag går på går…

Papper i mängder...

Hej igen, ett tag sedan, jag vet. Sorry.
Kursen i akvarell har börjat och det går rätt bra. Läraren Adam Stolterman, en ung kille är bra på att berätta hur man ska tänka med vatten och färg. Inte så mycket grunder iofs, men det är intressant vad lite det behövs för att man ska fatta grejen.
Senast målade jag en död fågel. Haha, det låter ju inte klokt, jag vet, men jag blev förvånad över resultatet. Måla snabbt, inte gå tillbaka och pilla...svårt, men kul när man ser hur det funkar.
Målade fler fåglar och misslyckades med vissa (svårt att hålla mig borta).
Jag kan rekommendera att gå en kurs, i vad som helst. Dans, foto, nåt du är intresserad av. Du utvecklas, jag lovar.
Så till papperet som titeln lyder. Jag beställde akvarellpapper...mycket, 10 ark som är 56x40 nånting och de måste delas för så stora papper behöver jag verkligen inte. Men det blir många ark när man delar upp det. Så nu finns det bra papper i alla fall :) Det viktigaste. Färger kräver bra papper. Jag har märkt skill…

Jobbnatt

Två nätters jobb. Snart en klar. Tuggummi i huvudet. Ögonen svider. Jag var nog ledig för länge innan... eller så är det den nya sängen hemma. Alldeles för... vad ska jag säga? Den kan ju inte vara skön om jag har mardrömmar? Eller beror det på nåt annat?
Snart klar och då hem och sova. Behöver det. Och en ny blu-ray spelare. Eller behöver? Men den är så långsam ju. Zzz...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jobbet